Båtar

Seaboys äger två kölbåtar samt en centerbordsbåt i trä som det seglas med under somrarna. För de yngre arrangeras seglatser i skärgården och för de äldre längre seglatser. Bland annat har Seaboys seglat till Tyskland, Danmark, Ryssland och Lettland.

Kårens flaggskepp, s/y Seabreeze, är en Wasa 360 som kåren köpte i Göteborg år 2003. Målet är att Seabreeze varje sommar seglas till en längre destination för scouter och ledare som känner sig bekväma ute på havet.

Mer info om Seabreeze här.

 

 

 

Kårens mindre båt s/y Seabelle är en H-båt som vänligen donerades för kårens bruk av Henrik “Slade” Ingelius våren 2014. Seabelle fungerar som skolningsbåt för explorerscouterna som också tar hand om båten. På somrarna seglar Seabelle på kortare skärgårdsseglatser och målet är att utbilda explorerscouter och jungmän till att senare skeppa Seabreeze på längre seglatser.

Mer info om Seabelle här.

 

Hösten 2017 fick kåren en liten utfärdsbåt (Juhani Ahos båt) i donation av f.d. seapys Hjallis Harkimo. Båten är en unik träbåt som byggdes 2013 till minne av författare Juhani Ahos omtalade seglats som i slutet av 1800-talet revolutionerade insjöseglingen i Finland. Båten har centerbord vilket underlättar förvaringen och transporten av båten. Dessutom kan kåren nu seghla till ställen som förr inte varit möjliga.