Seaboys Infomail 1/2023

Hej Seapysar!

 

Gott nytt år, Hoppas året har startat bra! Vårterminen startade för Vargungarnas del 16.1 och för scoutavdelningens del 18.1. Vargungeavdelningens och scoutavdelningens möten är nu inprickade på kårens hemsida.

Ta fram kalendern och fyll i de viktigaste datumen som finns i hemsidans händelsekalender (www.seaboys.fi)!

Vargungar: http://seaboys.fi/event-category/vargunge/
Scoutavdelning: http://seaboys.fi/event-category/scoutavdelningen/

 

 

Innehållet i infomailet är följande:

  1. Ledar-och explorerscoutsvandring till Lappland 7–10.4
  2. Vårförläggning med Vikingarna, Vikingaflickorna och Sailors.
  3. Seaboys sommarseglatser
  4. Nothamn
  5. Info om Seaboys tygghetsperson

 

1.Ledar-och explorerscoutsvandring till Lappland 7–10.4

Seaboys kommer att ordna en vandring till Kåtan 7-10.4.2023 för ledare och explorerscouter. På programmet finns vandring, fiske samt gott umgänge. Välkommen med.  Deadline för anmälan är 28.1.

Anmälningslänk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=57369

 

2.Vårförläggning med Vikingarna, Vikingaflickorna och Sailors.

 

Seaboys kommer att ordna en vårförläggning med Vikingarna, Vikingaflickorna och Sailors. Förläggningen kommer att vara uppdelad i två delar så att vargungarna har förläggning 11-12.3 och de äldre scouterna har förläggning 22-23.4.  Förläggningarna kommer att vara i Noux och deltagaravgifter kommer att vara 40 €. Mera info kommer senare.

Anmälningslänk (Vargungarna): https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=57932

Anmälningslänk (Äldre scouter):https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=57936

 

 

3.Seaboys sommarseglatser

 

Det kommer att ordnas en seglats för scoutavdelningen 17–21.7 från NJK Björkholmen till Kasnäs med möjlighet att hoppa på/av halvvägs. Även vargungarna kommer att ha en kortare seglats, mera info om sommarens seglatser kommer senare.

 

4.Nothamn sommarläger

 

Sjöscouternas favorit, lägret Nothamn VIII ordnas igen efter nästan 10 års paus! Kom med på ett häftigt och roligt läger där sjöscouter och andra sjöintresserade scouter samlas.

Lägerdatum för Nothamn

Lägertiden för vargungar är 28.7-30.7.2023, äventyrsscouter 27.7-30.7.2023 samt för spejar– och explorerscouter 27.7-3.8.2023. Familjescouting ordnas 28.7-30.7.2023.Vi kommer att ha en besöksdag samtidigt som de yngsta deltagarnas läger tar slut, 30.7. 2023. Anmälningstiden för lägret kommer att vara i februari.

Mer info kommer att publiceras senare.

Läs mera på lägrets hemsida: https://www.scout.fi/nu/nothamn-viii/

 

Vid frågor, ta kontakt med:

Rasmus Weiss

  +358 456715194

weiss.rasmus@gmail.com

 

5.Info om Seaboys trygghetsperson

 

Trygghetspersonens uppdrag baserar sig på Tryggt tillsammans- anvisingar. Det är en anvisning för att främja barns och ungas trygghet och välbefinnande inom scoutverksamheten. Tryggt tillsammans utbildningen är obligatorisk för alla kårens gruppledare oavsett ålder och för alla myndiga scouter. Med trygghet och välbefinnande avses att barnens grundrättigheter och mänskliga rättigheter uppfylls. Med anvisningen vill vi garantera att barns och ungas välbefinnande uppmärksammas i all scoutverksamhet och att de unga och vuxna som verkar inom scoutingen vet hur de med sin insats kan bidra till att ge barn och unga en trygg uppväxtmiljö. Sjöscoutkåren Seaboys trygghetsperson för 2023 är Cecilia Mickos.

Hälsningar,
Kasper Wallenius & Skeppsrådet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *